Olen kuntavaaleissa edistämässä ihmisten hyvinvointia. Haluan ajaa helsinkiläisille sujuvaa arkea, jossa panostetaan kaupunkilaisten psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen. Tavoitteeni on auttaa lapsia ja nuoria voimaan paremmin, yhä monimutkaistuvassa maailmassamme. Talous voi hyvin, kun ihmiset voivat hyvin. Haluan, että helsinkiläisten veroeurot käytetään viisaasti, jotta emme joudu tekemään tulevaisuudessa kipeitä leikkauksia kaupungin palveluihin. Olen arvo- ja markkinaliberaali ja kannatan pohjoismaista hyvinvointivaltiota.
Helsinki ja koko Suomi on nyt suurten sote-kysymysten äärellä. Meidän on kyettävä tekemään poliittisia päätöksiä, jotka eivät aseta taloutta ja hyvinvointia keinotekoisesti vastakkain. Haluan, että politiikassa päätökset pohjautuvat arvojen lisäksi näyttöön ja asiantuntijatietoon. Yhteiskunta hyötyy siitä, että päätöksenteossa on mukana sote-ammattilaisia. Siksi tarjoan psykologin asiantuntijuuteni helsinkiläisille.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen merkitys korostuu ajassamme ja se edellyttää panostuksia sellaiseen kaupunkiin, jossa on paikkoja palautumiseen sekä rentoutumiseen. Helsingin kasvu on hyvä asia, mutta sen täytyy tapahtua tasapainossa lähiluonnon kanssa. Helsingin kauneus on kaupunginosien monimuotoisuus ja siitä pitää uskaltaa pitää kiinni. Merellisyys ja vihreys lisää viihtyisyyttä rakennetun ympäristön keskellä.
Olen ehdolla, jotta Helsinki voisi paremmin…

Tukea lasten ja nuorten mielenterveyttä
Tuetaan vanhemmuutta ja vanhempien jaksamista.
Lasten ja nuorten hyvinvointi edellyttää hyvinvoivia vanhempia, jotka voivat luoda turvallisen ja vakaan arjen. Helsingin tulee tarjota tehostetusti keskustelu- ja neuvontatukea vanhemmille, jotta jokaisella on mahdollisuus onnistua tärkeässä kasvatustehtävässään. Tuodaan vanhemmat luotettavan asiantuntijatiedon äärelle mm. jakamalla älylaitteita koskevat asiantuntijasuositukset Helsingin neuvoloissa.
Päiväkotipaikka tulee löytyä läheltä omaa kotia.
Varhaiskasvatuksen työoloja tulee välittömästi parantaa. Suurten päiväkotien kokoa pitää arvioida Helsingissä kriittisesti ja tarvittaessa yksiköitä tulee pienentää. Jatkuva henkilöstöpula sekä työntekijöiden vaihtuvuus heikentää lasten mielenterveyttä.
Edistetään lasten mielenterveyttä tilasuunnittelulla ja rauhoittamalla koko koulupäivä puhelimilta.
Meluisat ja liian suuret tilat haastavat lasten oppimista ja heikentävät hyvinvointia. Uusi lainsäädäntö koulujen puhelinkiellosta astuu voimaan tänä vuonna ja se kattaa oppitunnit. Asiantuntijoiden mukaan koko koulupäivää koskeva puhelinkielto tukee parhaiten lasten mielenterveyttä. Kun rauhoitamme myös välitunnit puhelimilta, voimme lisätä kasvurauhaa yhdessä liikkuen ja sosiaalisia taitoja harjoitellen.
Lasten ja nuorten terapiatakuu on huolehdittava laadukkaasti käyttöön.
Panostetaan Helsingissä nuorten aikuisten mielenterveyteen ja työkykyyn asettaen toukokuussa voimaan astuvan terapiatakuun ikäraja 29 ikävuoteen 23 ikävuoden sijaan. Terapiatakuuta ei tule toteuttaa liian menetelmäkeskeisesti. Varmistetaan, että ammattilaisilla on riittävät mahdollisuudet hyödyntää osaamistaan arvioidessaan lapsen ja nuoren tarpeita. Menetelmät ovat hyviä renkiä, mutta huonoja isäntiä.
Kehittää kestävää taloutta ja työelämää
Helsingin pitää vastata paremmin kansainvälisten osaajien tarpeisiin.
Kansainvälisten osaajien houkuttelun pitää olla Helsingin strateginen kärki – meillä on paljon vetovoimatekijöitä. Korkea työllisyysaste on paras keino kasvattaa kaupungin tuloja. Helsinki on aidosti kansainvälinen, mutta se ei näy riittävästi kaupungin palveluissa. Tarpeisiin voidaan vastata mm. kehittämällä maahanmuuttajien tukea varhaiskasvatuksessa ja kielikoulutuksessa.
Elävä ja tapahtumarikas pääkaupunki vahvistaa taloutta.
Helsingin tulee tarjota mahdollisuuksia entistä suuremmille tapahtumille. Se tukee kaupunkilaisten hyvinvointia ja tuo pk-seudulle lisää euroja. Esimerkiksi suuret kansainväliset artistit pysähtyvät liian harvoin Helsingissä. Tarvitsemme uusia kulttuuri- ja musiikkitapahtumiin soveltuvia tiloja, jotka ovat kilpailukykyisiä Euroopan muiden pääkaupunkien kanssa.
Helsingin kaupungin tulee olla suunnannäyttäjä työntekijöiden hyvinvoinnissa.
Helsinki on Suomen suurin työnantaja, jonka vuoksi sen tulee toimia suunnannäyttäjänä työntekijöiden hyvinvoinnin edistäjänä. Palkan pitää olla kilpailukykyinen, mutta sen lisäksi tarvitaan tekoja, jotka parantavat johtamista, työoloja, kannustimia sekä työhyvinvointia. Erityisesti sotessa sekä kasvatuksessa ja koulutuksessa työskentelevät ammattilaiset tarvitsevat nyt edunvalvojaa kaupungin päätöksenteossa.
Veronkorotukset eivät ole ensisijaisia keinoja talouden tasapainottamisessa.
Pääkaupunkimme talous on pitkään ollut vakaalla pohjalla, mutta uudet haasteet sote-rahoitusmallissa luovat uuden tilanteen. Fiksuja investointeja pitää jatkaa, mutta niitä ei tule ensisijaisesti rahoittaa veronkorotuksin. Taloudellisen epävarmuuden lisääntyessä, Helsingin kaupungin palveluilta tulee edellyttää yhä enemmän kustannustehokkuutta ja näyttöön perustuvaa vaikuttavuutta – mutta ei hyvinvoinnin kustannuksella.


Huolehtia sinusta ja läheisistäsi
Helsinkiläiset ansaitsevat sote-palvelut, joissa hoitoon pääsee nopeasti ja hoidon jatkuvuus paranee.
Helsingin tulee torjua hallituksen haitallista sote-politiikkaa. Hoitotakuun heikennystä ei voi hyväksyä. Nopea hoitoonpääsy on inhimillisesti sekä taloudellisesti järkevää. Helsingin on pidettävä kiinni 30 vuorokauden hoitotakuusta ja pyrittävä kuromaan se 14 vuorokauteen.
Omalääkärimalli on näyttöön perustuva tapa järjestää perusterveydenhuolto. Sen avulla voidaan parantaa hoidon jatkuvuutta, kustannustehokkuutta sekä asiakastyytyväisyyttä. Tuodaan se Helsinkiin.
Kehitetään sote-palveluita työntekijöitä kuuntelemalla. Lisätään matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita avaamalla viides Mieppi. Lisäksi uskalletaan tarvittaessa korvata Apotti-järjestelmä uudella.
Vehreämpi ympäristö siellä, missä arki tapahtuu.
Otetaan mallia muualta Euroopasta ja tuodaan istutuksia, puita ja puistoja enemmän osaksi kaupunkilaisten arkiympäristöä. Kehitetään siis viheralueita erityisesti siellä, missä helsinkiläiset viettävät aikaa ja asioivat.
Helsingin kauneus ja vahvuus on kaupunginosien monimuotoisuus ja siitä pitää uskaltaa pitää kiinni. Elämme ajassa, jossa hyvinvointiamme rapautetaan monelta suunnalta. Ihmiset tarvitsevat lähiluontoa voidakseen hyvin Helsingissä.
Julkinen liikenne pidetään houkuttelevana, kun HSL:n lippuhintoja järkevöitetään.
Julkisen liikenteen täytyy olla helsinkiläisten ykkösvalinta kaupungissa liikkumiseen kävelyn ja pyöräilyn lisäksi.
Laajennetaan julkisen liikenteen verkkoa järkevin investoinnein. Myös lippuvaihtoehtojen tulee olla joustavia. Aloitetaan A-vyöhykkeen kertalipusta.
Sähköpotkulaudat sujuvoittavat kaupunkilaisten liikkumista, mutta niiden pelisäännöt kaipaavat tarkennusta. Sähköpotkulaudat eivät kuulu lapsille.